Uyku/ Haruki Murakami

Ne olursa olsun, kim olursa olsun, ayda bir iki kez iyi gününde olmayabilir, işler yolunda gitmeyebilir. Dünya böyle bir yer işte.

Uyku, Haruki Murakami

Alman grafik sanatçısı Kat Menschik’in hayran bırakan renk ve çizgileriyle kuşe kağıt üzerine bezenmiş illüstrasyonlarını seyredecek; Japonya’nın günümüzde en tanınan ve ödüllü yazarı Haruki Murakami’den basit, kısa etkileyici cümlelerle uyku üzerine bir hikaye okuyacaksınız.

Toplumun mutlu aile beklentisini tam olarak karşılayan bir çekirdek aile. Bu ailede 17 gün uyku yoksunluğu yaşayan bir kadın. Bu süre zarfında aileyi istenilen konumundan aşağı çekmeden -hatta daha da iyi bir duruma getiren; spor performansını arttıran; Tolstoy’un Anna Karenina’sını defalarca okuyan, gençliğindeki güzelliğine ve alışkanlıklarına dönen bir kadın…bir eş… bir anne…

Beden ve zihin ayrılığı, varsayımların oluruna bırakılışı, yabancılaşmada kendini bulma gibi zıt durumların arasında, kendinizi yazarın hep yaptığı gibi karakterin dünyasının tam ortasında bulacaksınız. Üzerine düşünmeniz gereken bir sonla karşılaşacaksınız.

İyi okumalar.

Mehmet Bar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.