Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçları açıklandı & YKS Sonuçları Açıklandıktan Sonra Ne Yapmalı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, resmi Twitter Hesabından bu sabah yedi civarı attığı tweetle sonuçların açıklandığını duyurdu.

”2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.”

tercih danışmanlığı için ulaşabilirsiniz.

YKS Sonuçları Açıklandıktan Sonra Ne Yapmalı?

  1. Ekranın karşısına geçin.

  ÖSYM sonuç açıklama sayfasından şifrenizle sonucunuzu görüntülemeden önce; karşınıza çıkacak rakamların sizin değer ve yeterliliğinizi belirleyen bir ölçüt olmadığının farkında olun. Fakat burada parantez açmak istiyorum:

  Girdi olarak, uzun soluklu çaba ve çalışmanın; olumlu-olumsuz bir sürü faktörün de dahil olmasıyla ve şansın da etkisiyle bir çıktıya dönüştüğünü biliyoruz. Sınav hazırlık başlangıcınızdan sınava girip  sonucu görünceye kadarki tüm bu süreç, başarılı ya da başarısız olma ihtimalini etkileyecek bir dizi yaşantı olarak görülebilir.

Yaşantı içerisinde farkındalık, tutum, tavır, davranış; seçim ve sorumluluk barındırır. Ve nihayetinde karşınızdaki sonuç size sürecinizi anlatan, buradan çıkan bir ihtimali yansıtan, seçimlerinizi gözden geçirmenizi sağlayacak ve geleceğe dair kararlarınızı etkileyecek -sonuç ne olursa olsun DEĞERLİ BİR ÇIKTI olarak okunmalıdır. Çünkü siz varlığınızla bunu böyle görmeye ve yola devam etmeye DEĞER’siniz.

2. Şimdi sonucunuza bakın.

Sonuç ne olursa olsun, tebrikler. Süreci tamamladınız. Yeni bir sürece girdiniz. Şimdi ne yapacağınızı, nasıl ilerleyeceğinizi düşünme ve harekete geçme vakti.

3. Paylaşın ve değerlendirin.

Sizinle bu süreci paylaşmış ve sizi merak eden insanlarla nasıl hissettiğinizi ve isterseniz de sonucunuzu paylaşın. Sonuçla ve seçeneklerle ilgili fikir alışverişinde bulunun.

Hedefinizi tutturuyor olabilirsiniz. Bir sonraki yılı da hedefleyebilirsiniz. Artık bir danışmanla görüşebilir tüm bu olan biteni değerlendirebilirsiniz. 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yine bir uzmanla eğitim seçeneklerini görüşebilir, stratejik bir tercih listesi oluşturabilir ve ÖSYM’ye iletebilirsiniz.

Sağlıklı günler, yolunuz açık olsun.

Mehmet Bar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.